1. Romania
 2. Marca FUTURO™
 3. Resurse
 4. Întrebări frecvente
Angrenaje

Întrebări frecvente


 • Elementul de fixare din material textil de pe orteza mea nu se mai lipește foarte bine. Ce pot sa fac?

  S-ar putea să aibă nevoie doar de o curățare temeinică. Firele, scamele și alte materiale se prind pe suprafețele elementelor de închidere de tip babă și moș, colmatându-le până când nu se mai prind unul de altul. Începeți prin a aduna resturile pe care le vedeți lipite de material. Apoi puteți curăța ușor partea buclei cu ceva moale, dar ferm, cum ar fi o periuță de dinți. Acest lucru va ajuta buclele să stea mai ridicate, dacă s-au aplatizat. Puteți adăuga apă caldă și un detergent delicat pe capul periuței de dinți și puteți freca și porțiunea cealaltă. Acești pași ar trebui să ajute la o aderență mai bună. În caz contrar, materialul elementelor de închidere de tip babă și moș ar putea fi vechi și este posibil să fie necesară înlocuirea lui.

 • Ortezele FUTURO™ conțin metal?

  Da, următoarele orteze FUTURO™ conțin metal:

  Suporturi pentru genunchi:


  • Orteză pentru genunchi cu balamale FUTURO™
  • Stabilizator pentru genunchi FUTURO™ Performance
  • Suport pentru genunchi cu stabilizatoare FUTURO™ Comfort
  • Bandă pentru genunchi cu presiune ajustabilă FUTURO™

  Suporturi pentru încheietura mâinii:


  • Suport de noapte pentru încheietura mâinii FUTURO™
  • Orteză de stabilizare pentru încheietura mâinii FUTURO™ Comfort
  • Orteză ajustabilă de stabilizare pentru încheietura mâinii FUTURO™
  • Stabilizator pentru degetul mare FUTURO™ Deluxe

  Suporturi pentru spate:


  • Suport reglabil pentru spate FUTURO™ Easy

  Suporturi pentru cot:


  • Bandă pentru cot cu presiune reglabilă FUTURO™
 • Pot purta suportul când dorm?

  Ortezele și suporturile noastre sunt, de obicei, concepute pentru a fi purtate în timpul zilei. Acestea nu trebuie să fie purtate peste noapte, cu excepția cazului în care acest lucru este recomandat de către medicul dumneavoastră sau de către cadrul medical care recomandă utilizarea unei orteze rigide pentru încheietura mâinii în timpul tratării sindromului de tunel carpian și a altor afecțiuni dureroase ale încheieturii mâinii, pentru a permite o poziție neutră a mâinii și a încheieturii în timpul somnului. Fac excepție Suportul de noapte pentru încheietura mâinii FUTURO™ și Suportul de noapte pentru fasceită plantară FUTURO™, care sunt ambele concepute special pentru utilizarea pe timp de noapte, pentru a oferi un somn odihnitor pe timpul nopții pentru persoanele care acuză dureri la încheieturile mâinilor sau la nivelul tălpilor.

 • Pot purta orteza în timp ce înot?

  Nu vă recomandăm să purtați o orteză sau un suport în timp ce înotați, deoarece purtarea sa în apă poate scurta durata de viață a materialelor din care este realizat produsul. De asemenea, materialele se pot colmata cu apă, iar suportul poate să nu se potrivească apoi corespunzător pe articulație.
   

 • Am o alergie severă la latex

  Dacă un produs FUTURO™ conține latex din cauciuc natural, acest lucru este indicat pe partea din față a ambalajului produsului și pe pagina produsului de pe site-ul nostru web. Avem multe produse care NU sunt fabricate cu latex din cauciuc natural, deci există multe opțiuni disponibile, dacă sunteți alergic la latex.

  Dintre produsele pentru mână și încheietura mâinii în mod specific, iată câteva pe care le-ați putea lua în considerare:


  • Suport de noapte pentru încheietura mâinii FUTURO™
  • Orteză de stabilizare pentru încheietura mâinii FUTURO™ Comfort
  • Orteză ajustabilă de stabilizare pentru încheietura mâinii FUTURO™
  • Stabilizator pentru degetul mare FUTURO™ Deluxe
  • Suport pentru încheietura mâinii FUTURO™ Sport

  Pentru mai multe informații despre toate produsele noastre, vizitați pagina noastră cu directorul de produse.
   

 • Dacă suportul se murdărește, voi putea să îl curăț?

  Da, puteți curăța ortezele și suporturile FUTURO™. În primul rând, dacă suportul dumneavoastră are balamale, cleme sau atele metalice, îndepărtați-le. Apoi, închideți toate benzile și elementele de fixare și spălați-l manual cu apă caldă (nu fierbinte) și săpun delicat. Clătiți bine și uscați la aer. NU spălați produsul în mașina de spălat, nu uscați în uscătorul de rufe, nu curățați chimic și nu folosiți balsam pentru rufe sau înălbitor pe orteză.

  Pentru instrucțiuni generale de curățare, accesați pagina noastră Îngrijirea produselor FUTURO™. De asemenea, puteți consulta ambalajul produsului și/sau paginile fiecărui produs de pe site-ul web dedicat Produselor FUTURO™ pentru instrucțiuni de îngrijire specifice fiecărui produs FUTURO.
   

 • Cât timp pot purta suportul?

  Perioada de timp este o preferință personală. O recomandare generală ar fi să purtați o orteză sau un suport în timpul activității și timp de o oră sau două după aceea. Dacă vă simțiți mai bine când le purtați mai mult timp, este, de asemenea, în regulă. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să purtați vreo orteză sau vreun suport în timp ce dormiți, cu excepția cazului în care este recomandat în mod special pentru această utilizare, de exemplu, Suportul de noapte pentru încheietura mâinii FUTURO™ și Suportul de noapte pentru fasceita plantară FUTURO™.
   

 • Aveți o orteză specială pentru fasceita plantară?

  Da, avem un produs care este special conceput pentru fasceita plantară. Se numește Suport de noapte pentru fasceită plantară FUTURO™ și poate ajuta la ameliorarea durerilor resimțite dimineața la nivelul tălpii și al călcâiului, asociate cu această afecțiune. Vă susține în mod confortabil talpa la unghiul recomandat în timpul nopții.

 • În cazul Benzii pentru cotul jucătorului de tenis FUTURO™

  Așezați padul de presiune deasupra zonei dureroase a antebrațului, în partea de sus a antebrațului unde tendoanele se conectează la os, chiar sub cot. Acesta este locul cel mai strâns asociat cu cotul jucătorului de tenis. Pentru cotul jucătorului de golf, poziționați padul de presiune pe partea inferioară a antebrațului, chiar sub cot, deasupra zonei dureroase.
   

 • În cazul Suportului pentru cot cu paduri de presiune FUTURO™ Comfort

  După ce trageți Suportul pentru cot cu paduri de presiune FUTURO™ Comfort peste cot, poziționați padurile de presiune astfel încât acestea să se sprijine pe partea superioară și partea inferioară (părțile radiusului și ulnei) ale antebrațului, chiar sub cot. Dacă aveți nevoie de mai multe informații, puteți găsi instrucțiuni de purtare pe toate ambalajele produselor FUTURO™, precum și pe paginile fiecărui produs de pe site-ul web.
   

 • În cazul Benzii de susținere pentru genunchi FUTURO™

  Înfășurați banda chiar sub genunchi. Padul de presiune trebuie poziționat sub rotulă, direct pe piele.
   

 • Cum schimb atela de la Orteza de stabilizare pentru încheietura mâinii FUTURO™ Comfort astfel încât să se potrivească la cealaltă mână?

  Scoateți atela prin glisare din locașul Ortezei de stabilizare pentru încheietura mâinii FUTURO™ Comfort. Mențineți atela stabilă, rotiți orteza și introduceți atela în deschiderea opusă a locașului. Introduceți capătul atelei în locaș. Urmați instrucțiunile de purtare indicate pe ambalaj.
   

 • Aveți un suport pentru genunchi fără neopren?

  Avem mai multe opțiuni care nu sunt fabricate cu neopren. Nu putem recomanda un suport specific fără să știm mai multe despre dumneavoastră și nevoile dumneavoastră. Câteva opțiuni sunt, însă, Suportul pentru genunchi FUTURO™ Comfort și Suportul pentru genunchi cu stabilizatoare FUTURO™ Comfort.

  De asemenea, puteți utiliza instrumentul de căutare a produselor de pe site-ul nostru web, pentru a găsi o opțiune pentru vătămarea sau afecțiunea dumneavoastră specifică.

 • Suportul meu pentru genunchi se potrivește, dar este foarte strâns.

  Aveți dreptate, suportul pentru genunchi ar trebui să ofere compresie și, prin urmare, ar trebui să fie strâns pe corp. Cu toate acestea, dacă marginea ortezei intră în piele, ar trebui să optați pentru o mărime mai mare. Potrivirea optimă ar trebui să fie strânsă, dar confortabilă.
   

 • Cum funcționează Suportul de noapte pentru încheietura mâinii FUTURO™?

  Deseori, medicii recomandă utilizarea unei benzi rigide pentru încheietura mâinii în timpul tratării sindromului de tunel carpian și a altor afecțiuni dureroase ale încheieturii mâinii, pentru a permite o poziție neutră a mâinii și a încheieturii în timpul somnului.

 • Granulele ies din căptușeala porțiunii pentru palmă de la Suportul de noapte pentru încheietura mâinii FUTURO™ - ce trebuie să fac?

  Dacă sacul cu granule se desface sau se deschide, indiferent de motiv, încetați imediat utilizarea, deoarece granulele împrăștiate pot prezenta un pericol de sufocare.