1. O zi de munca: O reala capcana
 • O zi de munca: O reala capcana

  TIPS & TRICKS: Stay Active - Diet TIPS & TRICKS: Stay Active - Diet TIPS & TRICKS: Stay Active - Diet

   

   

   

  Evita capcana Mouse-ului

  Cum sa previi accidentarea repetata cauzata de efort in cultura noastra moderna, a computerului

  In zilele noastre, tot mai multi oameni se confrunta cu accidentari repetate ca urmare a activitatilor legate de folosirea mouse-ului. Cauzate de tensiuni permanente, miscari repetitive si o pozitie nenaturala a bratului, simptomele variaza de la amorteala sau furnicaturi la nivelul degetelor, la o durere care se extinde pana la umar. Este mai bine sa contracarezi simptomele initiale inainte de a se agrava, asa ca iata cateva lucruri pe care le poti face pentru a evita durerile provocate de folosirea indelungata si repetata a mouse-ului:


  • Ofera-ti singur o pauza

   Schimba pozitia cat mai des posibil si ia pauze regulate. Ridica-te si plimba-te daca nu trebuie sa fii la birou (de exemplu cand vorbesti la telefon sau citesti un document)


  • Acorda atentie posturii corpului

   Atunci cand esti in pozitie de sedere, pastreaza-ti spatele drept si umerii trasi in spate cu pelvisul usor inclinat in fata. In cazul in care muschii incep sa doara, relaxeaza spatele si roteste scurt umerii. Evita o pozitie cocosata sau incordata.


  • Fii ergonomic

   Foloseste un mouse care sa se potriveasca cu mana ta. Tine mana si incheietura drepte atunci cand faci foloseste maouse-ul sau tastatezi. Atunci cand este posibil, utilizeaza un laptop sau schimba comenzile de la tastatura pentru a evita apasarea excesiva a mouse-ului.


  • Amelioreaza orice durere

   Daca deja suferi de unele dintre simptome poti atenua durerea prin aplicarea de comprese reci pe zona afectata. Purtarea unei mansete pentru incheietura mainii sau suport pentru cot, cat si folosind software-ul de recunoastere a vocii vor diminua, de asemenea, tensiunea. Diverse metode de relaxare, exercitii repetate regulat de intindere a articulatiilor, cat si masajul, pot fi de asemenea de folos, scapand de durere si putand sa te concentrezi pe activitatile tale.