1. Mentine-te activ: Excercitii fizice de baza
 • Mentine-te activ: Excercitii fizice de baza

  Woman Stretching Woman Stretching Woman Stretching

  Strategic Moves

  Cinci exercitii de a ajuta mentinerea corpului flexibil, puternic si ferit de leziuni.

  Ai luat decizia de a face sport (antrenamente la sala, gimnastica)? Bravo ! Dar inainte de a incepe, ar trebui sa stii despre cateva exercitii care te vor ajuta sa eviti cele mai frecvente leziuni cauzate de suprasolicitarea muschilor in timpul exercitiilor fizice, alergare, inot sau cu bicicleta. Faceti urmatoarele miscari la sfarsitul incalzirii sau imediat dupa antrenament.


  • Pentru gambe si picioare

   Pentru a evita crampele musculare cand esti la alergat sau chiar cand esti la sala, stai cu fata catre un perete, intinde mainile si pune palmele pe zid. Lasa un picior in spate cu calcaiul pe podea si intinde partea din spate a piciorului. Mentine 30 secunde si repeta de doua trei ori. Apoi repeta cu celalalt picior.


  • Pentru glezne

   Inainte sa incepi catararile, stai intr-un picior, indoaie genunchiul si coboara-ti usor corpul cativa centimetrii tinand spatele drept. indreapta usor genunchiul si revino in pozitia dreapta, apoi roteste-ti partea superioara a corpului din solduri, de la stanga la dreapta. Repeta de 10 ori si schimba si celalalt picior. Aceste miscari simple dar foarte eficiente iti vor intari gleznele.


  • Pentru genunchi

   Daca esti un alergator, poti ajuta la evitarea problemelor de genunchi facand genoflexiuni la perete. Plaseaza-ti talpile departe de perete, lipeste-ti spatele de el si aluneca usor tinandu-ti genunchii deasupra gleznelor, cu talpile pe podea. Aliniaza-ti coapsele in pozitie paralela cu podeaua. Mentiine pentru 30 secunde apoi revino la pozitia initiala. Repeta de 5 ori.


  • Pentru partea inferioara a spatelui

   Pentru a contracara durerile din partea inferioara a spatelui resimtite mai ales atunci cand mergi cu bicicleta, asaza-te in maini si genunchi si intinde si ridica usor bratul drept si piciorul stang. Uita-te spre podea, pastrand corpul stabil si abdomenul contractat. Mentine pentru 15 secunde si repeta de 5 ori. Apoi schimba si repeta folosind celelalte doua membre.


  • For Your Shoulders

   Pentru evitarea durerilor de umar in timpul sau dupa inot, incearca urmatorul exercitiu: stai in picioare, cu genunghii usor flexati si apleaca-te usor in fata miscandu-ti talia si mentinand bratele in jor. Ex ercitiul devine si mai eficient daca folosesti o greutate de maxim 1 kg in fiecare mana si ridici usor bratele pe langa corp. Mentine cateva secunde, apoi revino la pozitia initiala. Repeta exercitiul de 10 ori pentru rezultate care fac cu adevarat diferenta in starea ta de bine.

   Daca vei introduce aceste miscari simple in rutina ta, vei vedea in scurt cum te vei simti mult mai in forma si dornic de miscare. Daca nu esti sigur totusi de efectul miscarilor asupra corpului tau si a durerilor articulare, iti recomandam sa ceri sfatul unui medic sau specialist terapeut.