1. Marca FUTURO™
 2. Sfaturi si recomandari utile
 3. 5 pași pentru gestionarea durerilor de genunchi
 • Faceți primii 5 pași pentru gestionarea durerilor de genunchi

  Javier Gomez staționând pe o bicicletă de curse și purtând suport pentru genunchi Futuro

  • Cum să ameliorați durerile de genunchi și să vă mențineți un stil de viață activ, fără a agrava în continuare vătămarea

   Durerea sau disconfortul la nivelul genunchiului poate pune într-adevăr viața în așteptare, mai ales dacă aveți un stil de viață activ. Mulți dintre noi au avut dureri de genunchi la un moment dat de la alergare, suprasolicitare în timpul sportului sau doar uzură generală.

   Spre deosebire de leziunile la nivelul umărului, încheieturii mâinii sau brațului, unde puteți evita zona dureroasă, poate fi dificil să evitați să puneți greutate pe genunchi într-o săptămână obișnuită, aglomerată.

   Metoda PRICE oferă 5 pași de urmat pentru ameliorarea durerilor de genunchi și minimizarea efectelor leziunilor imediate, grăbind procesul de recuperare:


  • Protecție

   Când apare o vătămare la genunchi, prima măsură este să asigurați susținerea genunchiului. Suportul pe care îl alegeți este foarte important în funcție de nivelul diferit de susținere de care aveți nevoie. Brandul Futuro are o gamă de produse ce oferă diferite niveluri de susținere din care puteți alege.


  • Odihnă

   Ridicați-vă picioarele cât mai repede posibil, oricând puteți - mai ales în primele 24 de ore care sunt esențiale. Evitați orice lucru obositor și acordați timp durerii să se potolească și să înceapă procesul de vindecare. Ridicarea genunchiului reduce umflarea și vă dă startul pe drumul către recuperare.


  • Terapia cu gheață pentru durerile genunchiului

   În funcție de tipul de vătămare și dacă este prezentă sau nu inflamația, tratamentul cu gheață poate ajuta la reducerea umflăturii. Este cel mai bine să aplicați tratamentul cu gheață după ce v-ați mișcat și aveți ocazia să vă odihniți, deoarece poate reduce inflamația, amorțește zona și scade fluxul sanguin.


  • Compresie

   Conform NSMI, compresia reduce inflamația și umflarea. Dacă se apasă strâns (dar nu prea strâns) pe zona din jurul genunchiului, acest lucru poate stimula circulația sângelui, dacă nu ați fost activ.


  • Ridicare

   Ridicarea genunchiului vătămat mai sus de nivelul inimii poate contribui la reducerea umflăturii. Este un mod simplu, dar extrem de eficient de a vă readuce genunchiul la capacitatea sa totală de susținere.

   Asigurați-vă că apelați la un medic sau fizioterapeut pentru a afla despre exercițiile specifice pe care le puteți face pentru a reface forța la nivelul genunchiului. Consultați întotdeauna un cadru medical dacă nu sunteți sigur ce este potrivit pentru dumneavoastră.