1. Marca FUTURO™
 2. Sfaturi si recomandari utile
 3. Exerciții cu impact scăzut pentru durerile articulare
 • Exerciții cu impact scăzut pentru durerile articulare

  bărbat întinzându-și piciorul, care poartă un suport pentru genunchi

  • Informații de maximă importanță pentru impact scăzut

   Căutarea exercițiilor cu impact scăzut, care sunt energizante și nu pun presiune pe articulații.

   Atunci când aveți dureri articulare, o condiție fizică bună este esențială pentru a păstra simptomele sub control. Dar exercițiile cu impact ridicat, cum ar fi alergarea, săriturile și alte antrenamente solicitante pot face mai mult rău decât bine. În schimb, încercați una dintre aceste opțiuni cu impact scăzut. (Înainte de a începe orice program de exerciții, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră.)


  • Yoga

   Există un motiv pentru care această formă relaxantă de exercițiu este practicată de secole. Yoga poate ajuta în privința forței, flexibilității și echilibrului, iar numeroasele sale variații înseamnă că poate fi adaptată pentru persoanele cu dureri articulare.

   Yoga este, de asemenea, foarte utilă pentru evitarea durerilor articulare după exercițiile fizice. Respirația profundă și extensiile vă pregătesc pentru efortul depus în alte activități, stimulează circulația sângelui, sporesc flexibilitatea mușchilor dureroși și scurtați și contribuie la evitarea accidentărilor. Pilates are efecte similare, dar cu accent pe stabilizarea „miezului” corpului - spate și abdomen.


  • Ciclism staționar

   Dacă este efectuat corect, ciclismul staționar poate arde un număr mare de calorii fără a pune prea multă presiune pe articulații. Lucrați cu un instructor pentru a determina cea mai bună combinație de rezistență, intensitate și intervale pentru obiectivele dumneavoastră de pregătire fizică și pentru sănătatea articulațiilor.


  • Mersul pe jos

   Îl puteți face oriunde. Este complet gratuit. Vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de sănătate în multe moduri, inclusiv să vă reduceți tensiunea arterială, colesterolul și stresul. Este una dintre cele mai ușoare metode de a lucra cu exerciții cu impact scăzut, pe care le puteți controla complet - totul de la distanță, viteză și înălțime - pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine. Pentru a stimula arderea caloriilor, încercați o vestă cu greutăți, care adaugă rezistență fără a tensiona articulațiile.


  • Înot

   Înotul oferă un antrenament pentru tot corpul, care folosește fiecare mușchi din corp și îmbunătățește sănătatea respiratorie, ajutându-vă să vă întăriți din cap până în picioare. În apă cântăriți aproximativ o zecime din greutatea dumneavoastră pe pământ, ceea ce înseamnă că antrenamentele în apă provoacă mai puțină încordare la nivelul articulațiilor și sporesc gama de mișcare, deoarece apa susține greutatea membrelor. Acest lucru îl face ideal pentru persoanele care au suferit o vătămare, dar trebuie să facă exerciții fizice.


  • Bicicleta eliptică

   Puteți găsi un aparat eliptic practic în orice sală de sport și sală de fitness - este o modalitate cu impact scăzut de a vă întări picioarele și partea mediană a corpului, lucrându-vă, în același timp, și brațele. Aparatele eliptice vă permit să folosiți o gamă mai mare de mișcări pentru articulațiile părții inferioare a corpului, cum ar fi genunchii și gleznele, în ciuda impactului lor mai scăzut. Acest lucru vă permite să lucrați mai intens fără a crea un impact prea mare, ceea ce le face un aparat excelent pentru arderea caloriilor.


  • Canotaj

   Nu aveți o barcă cu rame? Nicio problemă. Aparatele de vâslit lucrează tot corpul, concentrându-se, în același timp, pe partea mediană. Acestea oferă un antrenament util, cu impact scăzut pentru brațe și picioare, majoritatea aparatelor de vâslit oferind niveluri diferite de rezistență, pentru a vă ajuta să vă adaptați antrenamentul potrivit nevoilor dumneavoastră.

   Pentru mulți sportivi, atât amatori, cât și profesioniști, exercițiile cu impact scăzut sunt o parte importantă a rutinelor lor de antrenament. Acestea permit oamenilor să continue să se antreneze și să ardă calorii, fără a pune prea multă presiune pe articulațiile slăbite sau vătămate, ajutând la creșterea lentă a forței. Combinarea exercițiilor cu impact scăzut cu orteze și suporturi vă poate oferi o susținere suplimentară, care vă oferă încrederea pentru a ajunge la următoarea etapă a antrenamentului sau procesului dumneavoastră de recuperare. Vizualizați gama de orteze și suporturi FUTURO aici.