1. Marca FUTURO™
 2. Sfaturi si recomandari utile
 3. Înțelegerea diferitelor tipuri de suport pentru gleznă
 • Care sunt diferitele tipuri de suport pentru gleznă speciale pentru alergare?

  picioare goale cu suport pentru gleznă pe o pasarelă din lemn

  • Entorsele de gleznă sunt vătămări frecvente, dureroase, care vă pot scoate din joc zile, săptămâni, chiar o lună sau mai mult. Societatea Americană de Ortopedie a Gleznei și Piciorului (AOFAS) estimează că, în fiecare zi, 25.000 de persoane suferă o entorsă la gleznă. Desigur, aceste vătămări accidentale nu sunt întotdeauna asociate cu jucarea sau practicarea unui sport. Este posibil să vă răniți împiedicându-vă de animalul de companie sau călcând strâmb pe scări când ieșiți pe ușă. Entorsele de gleznă sunt foarte cunoscute sportivilor, în cazul sporturilor foarte dinamice, precum alergarea, voleiul, fotbalul și baschetul, care cauzează frecvent vătămări, dar oricine concurează riscă o entorsă la gleznă.


  • Tratamentul precoce este esențial pentru prevenirea problemelor pe termen lung

   Conform AOFAS, entorsele sunt clasificate în Gradul I, II sau III, în funcție de severitatea leziunii suferite la nivelul ligamentelor. Medicul sau antrenorul dumneavoastră va dori să vă verifice glezna, pentru a se asigura că nu aveți oase rupte și vă va recomanda tratamentul corespunzător.

   Majoritatea tratamentelor la domiciliu includ schema RICE - o combinație de odihnă, gheață, compresie și ridicare pentru a ajuta vindecarea. Cu toate acestea, entorsele mai grave necesită un tratament mai serios, iar dacă entorsa este gravă, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un suport suplimentar de înfășurat în jurul gleznei, pentru a ajuta la susținerea articulației. Entorsele grave pot necesita chiar punerea în ghips sau purtarea unei cizme de mers, care poate fi îndepărtată noaptea.


  • De ce tip de suport pentru gleznă aveți nevoie?

   Ortezele pentru gleznă oferă niveluri variate de susținere, stabilitate și confort. Potrivit Podiatry Today, există cinci tipuri diferite de suporturi pentru gleznă destinate alergării, pe care medicul sau instructorul dumneavoastră le poate lua în considerare, în funcție de gravitatea vătămării dumneavoastră.

   • Manșete - Cele mai puțin stabile, cele mai confortabile; purtate adesea pe sub o orteză mai stabilă pentru confort
   • Suporturi reglabile - Orteze cu benzi și elemente de închidere de tip babă și mol, înfășurate de obicei în jurul gleznei; aveți grijă să nu strângeți orteza prea tare
   • Atele laterale - Ortezele cu atele laterale sunt concepute să limiteze mișcările laterale și sunt prescrise frecvent ca alternativă la atelele clasice sau cizme de mers
   • Stabilizatoare reglabile - Realizate, de obicei, din materiale rigide pentru a oferi mai multă stabilitate; modelele mai noi sunt adesea combinate cu benzi cu închidere de tip babă și moș și șireturi pentru a îmbunătăți confortul
   • Hibrizi - Combină diferite aspecte din toate elementele menționate mai sus, pentru confort și stabilitate

  • Tratamentul precoce este esențial pentru prevenirea problemelor pe termen lung

   Oricât de mult doriți să continuați, îngrijirea rapidă și adecvată vă va ajuta să înțelegeți când să folosiți suporturi pentru gleznă pentru a vă proteja împotriva problemelor pe termen lung legate de stabilitate. Apelați la un instructor sau la un cadru medical care să vă examineze glezna luxată și respectați recomandările sale de tratament pentru a vă recăpăta stabilitatea și rezistența în articulația gleznei.